maandag 21 juni 2010

Midzomer.....

Ik blog al een aantal maanden, maar ik vind het toch nog steeds erg moeilijk om datgene te laten zien wat me echt tot in mijn diepste boeit, vandaag op deze prachtige midzomerdag vind ik eigenlijk dat het tijd wordt om een heel klein tipje van de sluier op te lichten....Natuurlijk houd ik erg van het inrichten van mijn huis, maar er zijn meer dingen die me echt boeien en dat wil ik eigenlijk ook wel laten zien, al hoe moeilijk ik dat ook vind.
Om te beginnen wil ik jullie graag de betekenis laten zien van wat midzomer eigenlijk inhoud.

De zon beweegt zich van de aarde weg, maar de constante maan overheerst.De zomer kruipt naar zijn hoogtepunt toe,alles rijpt en komt in gereedheid voor de oogst.

Midzomer staat voor overvloed en vruchtbaarheid, macht en orde.
Kijk maar naar de natuur om je heen alles is volop in bloei, en het zomerfruit rijpt volop in dit mooie seizoen
In natuurreligies is midzomernacht een belangrijke feestdag voor geliefden, voor het voorspellen van de toekomst, voor het aanleggen van vreugdevuren en daaroverheen springen voor geluk.


De klimhortensia is voor mij altijd het ultieme begin van de zomer, haar uitbundige bloei is prachtig, maar de heerlijk zoete geur die ze verspreid is minstens zo bijzonder, vooral als het een beetje vochtig is.

De zomerzonnewende is een magische tijd voor wensen
Kus een bloem, traditioneel een roos en laat haar je wens meevoeren naar zijn vervulling.

9 opmerkingen:

 1. Nou Janet......het is gelukt hoor...........erg mooi deze post !!! ik ga morgen een roos kussen........ik heb er nu geen een in de buurt..en ja sorry weer de eerste !!! maat ik vind jouw blog ook zo leuk altijd !!! liefs Ria.............fijne zomer........

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou....dan zijn er vandaag heel wat wensen mee gevoerd want ik heb zowat alle rozen in de tuin gezoend omdat ze zo lekker ruiken....

  Ik ben weer heel wat wijzer over midzomer, geen idee dat 21 juni zo`n belangrijke dag is dan alleen de langste dag en is het ook niet zo dat het weer op deze dag ook staat voor iets?? ik heb genoten van je prachtige detail van de klimhortensia. Janet hou jij je maar gewoon bij je details hoor, dat past ook zo bij je.....en je blog....

  Lieve groer, Jeanette

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg mooi. Mooi verwoord en mooi in beeld. Met al dat gehaast van tegenwoordig gaan deze bijzondere dingen bijna aan me voorbij, maar gelukkig weet jij mij even stil te zetten.
  Lieve groet van Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En dan nu op naar Sint Jan want dat hoort ook in het rijtje thuis. Heerlijke post. Ik ga rozen zoenen en dit keer is de wens niet voor me zelf maar voor middelste die op een keer punt in zijn leven staat. Zaterdag hebben we trouwens het Sint JAn's feest al geveird. Op Wonnebald Vrijeschool van mijn kleinkinderen.... Fijne zomertijd

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb er meer over gelezen in het boek van Susan Smit, iets met Heks in de titel. Heel inspirerend, misschien een tip voor je?

  Groet, Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou das ook toevallig dan, ik heb ook al haar boeken gelezen, een geweldige vrouw!

  Vloed ligt trouwens nog te wachten voor de vakantie!

  Grote Groet (zoals Susan haar berichten eindigt)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige post en wat heb je de Klimhortensia prachtig in beeld gebracht. Ik heb deze ook in de tuin en het is volop genieten nu van geur en bloei. Ik heb heel wat rozen staan om te kussen en voortaan geef ik mijn wens met haar mee.
  Geniet van het prachtige buitenleven.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik moet nog even wachten, want mijn klimroos zit nog vol in de knop, maar ik neem aan dat het volgende maand ook nog kan?
  Ik heb genoten van je foto van de klimhortensia. Weet je dat ik niet wist dat er ook een klimvariant is, errug he ;(

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Helaas hier geen roos in de buurt, midzomer is dit jaar ook een weekje later dan andere jaren nml. aankomend weekend!

  Fijne avond en heerlijk genieten :)

  BeantwoordenVerwijderen